Ontdek Antwerpen met de klas

Antwerpen verkennen met jouw klas op een leerrijke en plezante manier? Dat kan met de thematische fietstochten voor scholen. Onze fietstours zijn geschikt voor klassen vanaf 15 leerlingen en aangepast aan het niveau van elke richting.

Gouden Eeuw
Het bedrijvige 16e eeuwse Antwerpen leer je kennen tijdens deze rondleiding langs onder andere de Grote Markt, de Kathedraal en het Eilandje.
Boek een tour voor je klas.
Haven van Antwerpen
Bekijk de wereldhaven van Antwerpen van dichtbij. We fietsen langs verdwenen polderdorpen, dokken en tot in het hart van de haven.
Boek een tour voor je klas.
Antwerpse klassiekers 
We fietsen door het historische centrum langs het stadhuis, de kathedraal en het Centraal Station. Ook het Eilandje met het MAS komt aan bod.
Boek een tour voor je klas.

Praktisch

Voor 15 euro per leerling krijg je bij Antwerp by Bike:

  • toffe en leerrijke rondleidingen van 2 uur door Antwerpen
  • ervaren en professionele gidsen die kunnen omgaan met tieners
  • degelijke stadsfietsen die wekelijks worden gecontroleerd
  • 5 euro korting als leerlingen op hun eigen fiets rijden
  • gratis deelname voor leerkrachten (enkel de huurfiets wordt aangerekend)
Groepsgrootte Duur Prijs per leerling incl. fietshuur Prijs per leerling met eigen fietsen
15 – 100 deelnemers 2 uur 15 € 10 €

Op maat van alle middelbare scholen

  • Onze fietstochten voor klasgroepen zijn geschikt om jongeren uit ASO, TSO, KSO en BSO – en hun leerkrachten – warm maken voor al wat ‘t Stad te bieden heeft: handel, cultuur en toerisme.
  • Onze thematische rondleidingen passen in de eindtermen en leerplannen. Ze vormen dus een extraatje voor je lessen en ze kunnen aangepast worden aan het niveau van je leerlingen.
  • Onze tochten volgen elkaar chronologisch op: de Gouden Eeuw focust op de 16de eeuw, de Comeback van ‘t Stad vertelt over de 19de eeuw en de fietstour in de Haven vertelt het economische verhaal van de 20ste en 21ste eeuw.

Rondleiding op maat

Wil je een specifiek stukje van Antwerpen aan je leerlingen tonen of een bepaald onderwerp zeker aansnijden?  Wil je een fietstour op maat van je klas of school? Stuur ons een mailtje via info@antwerpbybike.been samen zorgen we voor een leerrijke en plezante tocht voor jouw leerlingen.

Meer weten?

Vragen? Of meteen een fietstour reserveren voor jouw klas? Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact op met jou.

“De 5de jaars van het KAG zijn al jaren trouwe klant bij Antwerp by Bike. Wij hebben dan ook al ettelijke kilometers afgelegd met hun enthousiaste gidsen en kunnen steeds terugblikken op een geslaagde fietstocht doorheen de groene long van Antwerpen! Wij kijken alvast uit naar onze volgende ervaring met Antwerp by Bike, hopelijk jullie ook?!”

Katleen D.M. - Koninklijk Atheneum, Grimbergen

“Wij gaan met onze studenten van de beroepsopleiding Toerisme van De Rooi Pannen in Breda elk jaar op fietstour door Antwerpen. De enthousiaste gidsen van Antwerp by Bike laten ons dan in relatief korte tijd een heleboel Antwerpen zien. Erg leuk, en voor onze studenten ook nog eens leerzaam. Aanrader!”

Pol R. - De Rooi Pannen, Breda

“Een verrassende rondrit door de haven: dat was de eerste kennismaking met Antwerp by Bike. Zo groeide het idee om voor onze vijfdejaars de “klassiekers” te boeken. Een succes! Fietsend de stad verkennen valt ook bij onze leerlingen in de smaak. Zeker als ze onderweg nog eens getrakteerd worden op de boeiende verhalen en weetjes van Ari en zijn team!” Sylvie D. – Don Boscocollege Kortrijk

Sylvie D. – Don Boscocollege Kortrijk

Reserveer je rondleiding