Veelgestelde vragen

Lees hieronder antwoorden op de meest gestelde vragen van het moment.

Alle fietstours van Antwerp by Bike vertrekken en eindigen in Vleminckstraat 15a, naast PRINTSHOP en vlakbij de Groenplaats. Kom best 10 minuten op voorhand, zodat je tijd hebt om je fiets uit te kiezen voor vertrek.

Locatie 2023

Het startpunt van Antwerp by Bike is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Als je met de wagen komt, kan je parkeren in een van de betaalparkings vlakbij. Voor meer info over parkeren in Antwerpen: Parkeren in Antwerpen en Slim naar Antwerpen. Let op: de Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever zijn een lage-emissiezone (LEZ). De meest vervuilende voertuigen mogen de stad niet meer in. Tip: in het weekend en tijdens evenementen kan het erg druk zijn in het centrum van Antwerpen. Als je met de auto komt, parkeer je best buiten het centrum.

Eerst het goede nieuws: het regent in België slechts 7% van de tijd. Meestal houden we het dus droog. Toegegeven, daaraan heb je helemaal niets als je toevallig die ene groep bent die door de regen fietst. Kans op regen? Dan zorgen wij ervoor dat jouw tour niet in het water valt:

  • We bieden je gratis wegwerp-poncho’s aan om de regen te trotseren.
  • Onze gidsen passen het traject aan zodat je minder nat wordt.
  • Tot 24 uur op voorhand kan je gratis annuleren of de rondleiding verplaatsen naar een ander moment.
  • Je mag je fietstour met Antwerp By Bike ook kosteloos omboeken naar een wandeling met Walking in Antwerp. Het verschil in prijs betalen we aan je terug.

Onze rondleidingen zijn leuk voor alle leeftijden. Bovendien voorzien we kinderzitjes en kinderfietsen als dat nodig is:

  • Voor jonge deelnemers voorzien we gratis YEPP-kinderzitjes.
  • Voor kinderen tot 12 jaar bieden we kinderfietsen aan.
  • Voor iedereen die dat wil, hebben we helmen beschikbaar.

Wil je echt een traject en verhaal helemaal op maat van de jongste deelnemers, kies dan voor een privétour.
Daarnaast hebben we aangepaste rondleidingen voor scholen uitgewerkt.

Tot 24 uur op voorhand kan je gratis annuleren of de rondleiding verplaatsen naar een ander moment.

Uiteraard kan je een privétour boeken voor groep met minder dan 8 deelnemers, maar in dat geval vragen we om te betalen voor 8 personen. Als je groep bestaat uit minder dan 8 personen, is het wellicht interessanter om aan te sluiten op een van onze geplande rondleidingen.

Neen, deelnemers fietsen op eigen risico en dienen bij een eventueel ongeval of schade beroep te doen op hun eigen verzekering(en).

Antwerp by Bike kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele ongevallen tijdens de activiteit. Fiets voorzichtig en veilig.

Onze gegevens

Facturen en postkaartjes mag je naar ons mailen, of (als je dat liever hebt) opsturen per post naar:
Antwerp by Bike
Vleminckstraat 15A
2000 Antwerpen.

Voor de betaling van privétour die je niet online boekte, kan je bankrekeningnummer BE44 0017 1818 4945 gebruiken. Boekte je zo’n tour, dan sturen we jou altijd eerst een bevestiging met de betaalgegevens.

Ons ondernemingsnummer is BE 0546.810.873

Contacteer ons

Vond je het antwoord op je vraag niet op onze website of tussen de veelgestelde vragen hieronder? Neem dan contact met ons op: