Schoolreis in Antwerpen: fietstours

Antwerpen verkennen met jouw klas op een leerrijke en plezante manier? Dat kan met de thematische fietstochten voor scholen. Onze fietstochten voor klasgroepen zijn geschikt om jongeren van de middelbare school – en hun leerkrachten – warm maken voor al wat ‘t Stad te bieden heeft: handel, cultuur en toerisme. De thematische rondleidingen passen in de eindtermen en leerplannen. Ze vormen dus een extraatje voor je lessen en ze kunnen aangepast worden aan het niveau van je leerlingen.

Ontdek Antwerpen op de fiets tijdens je schoolreis

Thema’s voor scholengroepen

Onze fietstochten bestrijken verschillende thema’s: de Klassiekers geeft een algemeen beeld van de ontwikkeling van de stad doorheen de eeuwen, de Gouden Eeuw focust op de 16de eeuw en de fietstour in de Haven vertelt het economische verhaal van de 20ste en 21ste eeuw.

Prijs en groepsgrootte voor schooltours

We ontvangen groepen vanaf 15 leerlingen en kunnen maximaal 100 leerlingen tegelijk rondleiden (verdeeld over meerdere gidsen).

GroepsgrootteDuurPrijs per leerling incl. fietshuurPrijs per leerling met eigen fietsen
15 – 100 deelnemers2 uur17 €12 €

Waarom een fietstour boeken met je klas of school?

Antwerp by Bike biedt:

  • toffe en leerrijke rondleidingen van 2 uur door Antwerpen voor 17 euro per leerling
  • ervaren en professionele gidsen die kunnen omgaan met tieners
  • degelijke stadsfietsen die wekelijks worden gecontroleerd
  • 5 euro korting als leerlingen op hun eigen fiets rijden
  • gratis deelname voor leerkrachten (enkel de huurfiets wordt aangerekend)

Rondleidingen op maat van klassen

Je kan je tour reserveren door een mail te sturen naar info@antwerpbybike.be. Vermeld zeker het thema van de tour, de gewenste datum en het gewenste startuur, de leeftijd van de leerlingen en het aantal leerlingen.

Wil je een specifiek stukje van Antwerpen aan je leerlingen tonen of een bepaald onderwerp zeker aansnijden?  Wil je een fietstour helemaal op maat van je klas of school? Stuur ons een mailtje via info@antwerpbybike.be en samen zorgen we voor een leerrijke en plezante tocht voor jouw leerlingen.

Grote groep fietsers staat te luisteren naar een gids van Antwerp by Bike op het Koningin Astridplein.

De 5de jaars van het KAG zijn al jaren trouwe klant bij Antwerp by Bike. Wij hebben dan ook al ettelijke kilometers afgelegd met hun enthousiaste gidsen en kunnen steeds terugblikken op een geslaagde fietstocht doorheen de groene long van Antwerpen! Wij kijken alvast uit naar onze volgende ervaring met Antwerp by Bike, hopelijk jullie ook?!

Fietsen door de pittoreske straten van het begijnhof.

Wij gaan met onze studenten van de beroepsopleiding Toerisme van De Rooi Pannen in Breda elk jaar op fietstour door Antwerpen. De enthousiaste gidsen van Antwerp by Bike laten ons dan in relatief korte tijd een heleboel Antwerpen zien. Erg leuk, en voor onze studenten ook nog eens leerzaam. Aanrader!