FIETSTOUR: LANG LEVE ANTWERPEN 

Zie met je eigen ogen hoe Antwerpen de afgelopen 800 jaar evolueerde. 

800 jaar geleden, in februari 1221, kreeg Antwerpen stadsrechten van Hertog Hendrik I van Brabant. Dat luidde het begin in van onze stedelijke vrijheden en rechten. Tromgeroffel en trompetgeschal: ’t Stad was geboren! Om deze gebeurtenis te vieren, organiseert Antwerp by Bike in samenwerking met Antwerpen à la carte in 2021 een fietstocht over het ontstaan van de stad en 800 jaar ontwikkeling. Het is een 3 uur durende fietstocht langs de meest iconische plaatsen van de stad. Samen met een gids kom je alles te weten over het antwerpen van de 13de eeuw en hoe Antwerpen uitgroeide tot de grootste stad van Vlaanderen. Samen ontrafelen we het Antwerpse DNA!

 • Een fietstour langs iconische plaatsen

  in zowel het noorden als het zuiden van de stad

 • 3-uur durende tour

  begeleid door een enthousiaste gids uit ons team

 • 27,5 euro per persoon

  (20,5 euro per persoon met eigen fiets)

 • Vanaf 10 personen

  (Kleinere groepen kunnen deze tour uiteraard ook boeken, maar betalen in dat geval voor minstens 10 deelnemers)

 • Nederlands, Engels, Frans of Duits

Boek deze privé-fietstour

Wil je onze gidsen reserveren voor een privétour over 800 jaar geschiedenis in Antwerpen? Dat kan het hele jaar door op elk moment van de dag.

UItzonderlijke tour op 19 juni

We organiseren deze tour op zaterdag 19 juni uitzonderlijk als evenement. Dat wil zeggen dat je als individu of klein gropeje kan aanlsuiten. de tour gaat sowieso door, ongeacht het aantal inschrijvingen. Klik op de kalender om te boeken! 

Onze fietstours gaan door in openlucht en we respecteren de nodige fysieke afstand. We nemen ook bijkomende voorzorgsmaatregelen om de kans op besmetting met het corona-virus te beperken.