Fietstour: de klassiekers van Antwerpen

Met de fiets langs alle hoogtepunten van de stad

 • Onze populairste tour langs alle hoogtepunten van de stad
 • Sluit aan bij een groep of boek een privétour
 • Ook mogelijk met een e-bike

Op deze fietstour verken je het historische centrum en fiets je langs highlights zoals het Steen, het stadhuis, de kathedraal, het Centraal Station en het Eilandje met het MAS. Ideaal als eerste kennismaking of om alle toeristische trekpleisters te bezoeken op korte tijd.

Sluit aan op een geplande ‘Klassiekers’ tour

 • 2 uur
 • 26,5 euro per persoon (21,5 euro met eigen fiets)
 • Startpunt in het centrum
 • Nederlands / Engels / Duits
 • E-bike upgrade mogelijk (12,5 euro supplement, onder voorbehoud van beschikbaarheid)

Raadpleeg de kalender om te ontdekken wanneer je kan aansluiten op een tour. Vind je geen geschikte datum, dan kan je overwegen een privé-tour te boeken. Meer informatie daarover vind je onderaan deze pagina.

Heb je nog vragen, bekijk dan hier de lijst met veelgestelde vragen (FAQ’s). Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op!

Kalender De Klassiekers

Boek een privétour

 • Kies zelf het startuur van je fietstour
 • Kies zelf de lengte van de tour (2 of 3 uur)
 • Nederlands, Engels, Frans of Duits
 • Vanaf 8 personen

Prijs voor een privétour

2 uur: 26,5 euro per persoon (21,5 euro als je je eigen fiets meebrengt)
3 uur: 32,5 euro per persoon (25,5 euro als je je eigen fiets meebrengt)

Bij een tour van 3 uur kan in samenspraak met de gids eventueel een drankenstop worden ingelast. Wat je consumeert tijdens die stop, is niet in de prijs inbegrepen.

Minder dan 8 deelnemers?

Uiteraard kan je privétours boeken voor groepen met minder deelnemers, maar in dat geval vragen we om te betalen voor 8 personen. Als je groep bestaat uit minder dan 8 personen, is het wellicht interessanter om aan te sluiten op een van onze geplande rondleidingen voor individuen en kleine gezelschappen.

Reserveer je privétour ook makkelijk online

Deze tour is ideaal voor mensen die Antwerpen voor een eerste keer bezoeken of mensen al vaker in Antwerpen geweest zijn, maar weinig weten over de Antwerpse cultuur & geschiedenis. Deze tour focust op het Antwerpen door de eeuwen heen en zit vol folkloristische verhalen.

Boek nu je privetour langs de Klassiekers met Antwerp by Bike en laat je verrassen de mooiste plekken in de stad!

Met behulp van Antwerp by Bike zie je de mooiste plekjes van Antwerpen. Daarbij krijg je ook nog eens een gedetailleerde beschrijving van de plek, zowel van de geschiedenis als het nu. Als je maar kort de tijd hebt in Antwerpen is dit de ideale manier om zoveel mogelijk uit je trip te halen!

Vandaag een fietstour gehad van ruim 2 uur, maar de tijd vloog voorbij door onze gezellige, aardige en duidelijke gids. Ondanks de kou was het goed te doen. Doordat je op de fiets gaat kun je langs veel plekken gaan, zonder dat het allemaal gehaast hoeft en kom je ook op plekken waar je misschien zelf niet zou geraken. Ik raad dit zeker aan, wanneer je veel wil zien in korte tijd.