Persoverzicht: nieuwe fietsen, streetsteppers, thematochten en arrangementen

Gisteren stelden we onze nieuwe plannen voor aan de pers. De belangstelling was groot! Hieronder vinden jullie een mooi overzicht. De reportage van ATV kan je hier bekijken.

Gazet Van Antwerpen

Ontdek Antwerpen op een streetstepper

gva

Toerisme

Drie organisaties bieden acht nieuwe fietstochten aan

V-zit, Antwerp by bike en Streetstepper Benelux hebben de handen in elkaar geslagen om fietsrondleidingen in de stad aan te bieden. Er zijn acht routes, waarbij een gids de mooiste plekjes van de stad laat zien. 0 0 Antwerp by bike organiseert al vijf jaar rondleidingen per fiets in Antwerpen.

Dit jaar werken ze samen met V-zit en Streetsteppers Benelux om hun aanbod uit te breiden.

“Voor deze zomer zijn we een vitesse hoger gegaan”, vertelt Ari Apterker van Antwerp by bike. Het volledige fietsassortiment werd vernieuwd met tachtig fietsen en daarnaast kunt u ook op een streetstepper de stad ontdekken.

Streetsteppen is een ongewone manier van fietsen. Het concept komt overgewaaid van Duitsland en werd hier opgepikt door Wim Aerts van Streetstepper Benelux.

De streetstepper heeft geen zadel en maakt gebruik van een heel ander soort trappers. De pedalen werken onafhankelijk van elkaar. Door afwisselend op en neer te trappen, ga je vooruit. De techniek is te vergelijken met die van een crosstrainer in de fitness. “Het is niet belastend voor de rug”, zegt Dirk Hendriks van Streetstepper Benelux. “Dat is ook een van de redenen waarom het voor iedereen toegankelijk is. Het is een heel andere manier van fietsen, maar je bent er heel snel mee weg, zowel voor korte als lange afstanden.”

De verkoopprijs van een streetstepper ligt rond de 2200 euro, maar tijdens de rondleidingen in Antwerpen kunt u voor 30 euro twee uur streetsteppen.

Blauwe en groene route

Vanaf juli kunt u elke zaterdag en zondag deelnemen aan de begeleide fietstochten, met traditionele fietsen of streetsteppers.  (aanvulling Antwerp by Bike: “Tijdens de zomer kan je inderdaad elke zaterdag en zondag aansluiten bij een rondleiding, maar enkel met de fiets. De streetsteppertochten zijn voor groepen vanaf 5 personen.”) Groepen kunnen het hele jaar door een rondleiding reserveren op elk moment van de dag.

Naast de klassieke route langs de belangrijkste trekpleisters in de stad, die vooral gericht is op toeristen, zijn er nog zes themaroutes. De blauwe rondleiding brengt u langs de mooiste plekjes aan het water, de groene is een tocht van park tot park. Daarnaast zijn er nog rondleidingen buiten het centrum, in de haven, de joodse buurt en de brouwersroute.

“Zo willen we de Antwerpenaren zelf de minder bekende plekjes in de stad laten zien”, vertelt Philippe de Prest van V-zit. “Er is zo veel te beleven in Antwerpen en de fiets is de ideale manier om dat op een ecologische manier te doen.”

i i www.antwerpbybike.be

JAn stAssiJns

Het Nieuwsblad / De Standaard

Antwerp by Bike breidt aanbod uit

nb

Het Nieuwsblad,
Vr. 20 Jun. 2014, Pagina 25
Antwerp by Bike breidt haar aanbod aan rondleidingen verder uit deze zomer. ‘Wie het centrum van Antwerpen met de fiets wil verkennen, kan vanaf juli iedere zaterdag en zondag meefietsen’, vertelt woordvoerder Ari Apteker. ‘En dat zowel in het Nederlands als in het Engels, want we willen onze prachtige stad graag tonen aan de vele toeristen.’

Ook voor Antwerpenaren, en mensen die de stad al goed kennen, komt er een aanbod op maat. Zo organiseert Antwerp by Bike zes verschillende ’thematochten’. Van een Brouwersroute over een fietstocht door Joods Antwerpen tot een Havenrondleiding. (dbw)

KOEN DE BEUCKELEER

Al fitnessend door de Antwerpse binnenstad

ds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Nieuwsblad,
Vr. 20 Jun. 2014, Pagina 25
De streetstepper, een kruising tussen een fiets en een fitnesstoestel, verovert binnenkort de Antwerpse binnenstad. Het hippe vervoersmiddel wordt niet alleen verhuurd, maar zal ook worden ingezet voor stadsrondleidingen. Koen De Beuckeleer

Antwerpen In het kort kan je de streetstepper omschrijven als een fiets zonder zadel, waarbij de pedalen vervangen werden door eenstepper, een soort crosstrainer. Als het van Antwerpenaar Wim Aerts afhangt, zijn deze voertuigen binnenkort niet meer weg te denken uit het Antwerpse stadslandschap. De zaakvoerder vanStreetstepper Benelux slaat immers de handen ineen met de gidsen van Antwerp by Bike en het fietsverhuurbedrijf V-zit, dat al acht jaar lang fietsen uitleent aan het Steenplein.

Eigenzinnig

Wie een proefritje wil maken betaalt bij V-zit twintig euro voor twee uur, en via Antwerp by Bike kan je er ook een stadsrondleiding mee boeken. In dat laatste geval komt er 32 euro extra bij. (aanvulling Antwerp by Bike: “voor een rondleiding van 2 uur per streetstepper betaal je inclusief huur 30 euro per persoon”) ‘De streetstepper is niet alleen leuk en sportief’, zegt Aerts. ‘Eens je eraan gewend bent, navigeer je er even vlot mee door het verkeer als met een gewone stadsfiets.’

In tegenstelling tot traditionele fietspedalen werken de steps onafhankelijk van elkaar. ‘Je kan dus afwisselend links en rechts trappen, maar ook pakweg twee keer links en drie keer rechts. Ideaal voor de eigenzinnige Antwerpenaar.’

Wie echt overtuigd is van het hippe transportmiddel, kan ook zelf een streetstepper aanschaffen. De aankoopprijs voor een basismodel bedraagt momenteel 2.290 euro. Voor de echte liefhebbers is er ook een iets duurdere mountainbikeversie.

Tachtig nieuwe fietsen

De samenwerking tussen de drie Antwerpse bedrijven beperkt zich niet tot het aanbieden van streetsteppers. Zo investeert Antwerp by Bike ook mee in de aankoop van tachtig nieuwe kwaliteitsfietsen voor V-zit. ‘Om onze klanten de beste fietservaring te bieden, vernieuwen we onze fietsen ieder hoogseizoen’, zegt Philip de Prest van V-zit. ‘Wie op zoek is naar een tweedehandsfiets van een topmerk, komt dit najaar dus best eens een kijkje nemen.’

https://www.antwerpbybike.be/ en http://www.streetstepperbenelux.com/

KOEN DE BEUCKELEER