Hoppige lekkernijen: Ontdek de beste biercafés van Antwerpen

Welkom in bierstad Antwerpen! Antwerpen heeft een rijke biercultuur en het is de thuisbasis van fantastische biercafés, van gezellige bruine kroegen tot trendy taprooms. In deze blogpost duiken we in de beste biercafés van de stad. Maak je klaar om het glas te heffen!

1/ Billie’s Bier Kafetaria: gezellig biercafé in het centrum van de stad

Billie’s Bier Kafetaria is een super leuk biercafé in het centrum van Antwerpen. Ze hebben een enorme keuze aan bieren, van binnen- en buitenland. Je vindt er zowel bekende als minder bekende merken, dus je kunt altijd iets nieuws proberen. Het personeel is heel vriendelijk en weet veel over bier. Ze helpen je graag bij het kiezen van het juiste biertje. Maar Billie’s Bier Kafetaria is meer dan alleen een biercafé. Ze hebben ook heerlijk eten, zoals Vlaamse stoofpotjes en lekkere hapjes. En dat voor een schappelijke prijs! Het is wel verstandig te reserveren, want het is vaak erg druk.

Kammenstraat 12
billiesbier.be

Sfeerbeeld in Billie's Bier Kafetaria

2/ Beerlovers Bar: waar passie en bier samenkomen

Beerlovers Bar, gelegen aan het De Coninckplein, is een waar juweeltje dat bovenaan het lijstje van elke bierliefhebber zou moeten staan. Hun aanbod is gigantisch en ze hebben twaalf verschillende soorten op de tap die regelmatig veranderen. Je kunt er van alles proberen, van Belgische klassiekers tot exotische smaken. En als je niet kunt kiezen, hebben ze een leuke deal: vier tapbieren voor maar 10 euro. De eigenaar is een echte bierkenner en geeft je graag advies over wat je het beste kunt drinken. Hij heeft ook aan iedereen gedacht: er zijn alcoholvrije, alcoholarme en glutenvrije bieren beschikbaar. Beerlovers Bar is makkelijk te bereiken: het ligt op vijf minuten lopen van het Centraal Station.

Rotterdamstraat 105
beerlovers.be

Twee glazen klinken in beer lovers bar

3/ Antwerpse Brouw Compagnie: de thuisbasis van Seef

Deze prachtige brouwerij ligt op het Eilandje, een hippe buurt in Antwerpen. Daar kun je in de Taproom of op het terras genieten van verschillende soorten bier, zoals Seef, Lucie, Super Cadix, Bootjesbier, Eilandje en Nonkel Pater. En je kunt ook genieten van gedeelde gerechten en een menu geïnspireerd door bier in hun restaurant. Het is een supergezellige plek om te relaxen en met vrienden te genieten van verfrissende drankjes.

Indiestraat 21
seef.be

Groep heft het glas tijdens stop in seefbrouwerij in Antwerpen.

4/ Het Oud Arsenaal: een kijkje in het lokale leven

Hou je van een café met karakter? Dan moet je zeker eens naar Het Oud Arsenaal gaan, een echt Antwerps café waar de tijd lijkt stil te staan. Je voelt je meteen thuis tussen de locals, die hier graag komen voor een gezellige babbel. De eigenaar heeft een passie voor bier en schenkt je graag een van zijn vele speciale bieren van de tap of op fles. Het Oud Arsenaal ligt aan het theaterplein, waar elke zaterdag en zondag een leuke markt doorgaat. Je kunt bij het Oud Arsenaal ook gezellig buiten zitten op het terras en genieten van een goed biertje voor een zacht prijsje.

Maria Pijpelincxstraat 4
dorstvlegel.be

Sfeerbeeld in het Oud Arsenaal, een authentiek café, waar de tijd qua inrichting lijkt te hebben stil gestaan.

5/ Brouwerij De Koninck: geschiedenis en bier

Als bierliefhebber kan je niet anders dan de bar van Brouwerij De Koninck bezoeken. Je proeft er van lekkere bieren en hapjes in een geweldige setting. Je zit hier namelijk in de oude brouwzaal van de stadsbrouwerij, tussen de koperen ketels en de moutmolen. De bar heeft 17 tapkranen met een wisselend aanbod van exclusieve bieren en klassiekers van de Duvel Moortgat groep. En weet je wat? Je kunt je favoriete bier laten vullen in een blik van 1 liter om mee naar huis te nemen. Zo vers krijg je het nergens anders! Je hoeft geen rondleiding te doen om in de bar te komen, je kunt gewoon binnenwandelen.

Boomgaardstraat 1
dekoninck.be

Drankenstop in brouwerij De Koninck in Antwerpen.

Bierliefhebber? Ontdek de brouwersroute van Antwerp by Bike!

In deze blog hebben we vijf van de beste biercafés van Antwerpen overlopen. Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de Belgische biercultuur? Dan is een begeleide fietstour over de Antwerpse biercultuur zeker iets voor jou.

Tijdens deze tour kom je langs bekende brouwerijen van Antwerpen en leer je over de biercultuur en -geschiedenis. Afsluitend krijg je bij brouwerij De Koninck ook een kijkje achter de schermen en je proeft natuurlijk de heerlijke bieren die ze produceren.

Boek je brouwerstour vandaag en ontdek de Belgische biercultuur op een unieke manier!