Ontdek de magie van Antwerpen in de eindejaarsperiode

Antwerpen is een stad die de moeite waard is om te bezoeken in de winter. Als de dagen korter en kouder worden en het nieuwe jaar nadert, dan tovert Antwerpen zich om tot een sprookjesachtige plek vol licht, gezelligheid en winterpret.

Kerstmarkt in Antwerpen

Winter in Antwerpen is meer dan een kerstmarkt. Het is een totaalbeleving op de mooiste pleinen van de stad. Je kan schaatsen, shoppen, smullen en genieten van een waaier aan activiteiten.

Dit mag je zeker niet missen:

  • De sfeervolle kerstmarkt: Op en rond de Grote Markt vind je een gezellige kerstmarkt met kraampjes vol lekkers, cadeautjes en ambachtelijke producten. Kom glühwein of jenever drinken, de reuzenkerstboom bewonderen, de traditionele kerststal bezoeken en laat je ondertussen verrassen door leuke acts.
  • De overdekte ijspiste: Op de Groenplaats staat elk jaar een grote ijsbaan rond het standbeeld van Rubens. Naast de ijsbaan is er een winterbar waar je kan opwarmen met een drankje. Rond de ijsbaan vind je ook kraampjes van lokale handelaars die originele producten aanbieden.
  • De betoverende sfeerverlichting: Heel december lang is de stad gehuld in een warme gloed. Volg het spoor van lichtjes vanaf het Centraal Station tot in het historische hart van de stad en ontdek creatieve lichtinstallaties.
  • Het reuzenrad: Wil je Antwerpen zien vanuit de lucht? Stap dan in het reuzenrad op het Astridplein en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad. Het reuzenrad is een leuke attractie voor jong en oud om samen met je familie of vrienden van te genieten!

Antwerpse winkelzondagen, vuurwerk en nieuwjaarstraktatie

De eindejaarsperiode in Antwerpen is een feest voor alle zintuigen. Naast Winter in Antwerpen valt er nog meer te beleven in de stad:

  • Winkelzondagen in Antwerpen: De hele maand december zijn de winkels in de Antwerpse binnenstad elke dag open. Zo heb je alle tijd om de leukste cadeaus en de mooiste kerstoutfit te vinden.
  • Vuurwerk in Antwerpen op oudejaarsnacht: Het eindejaarsvuurwerk schittert traditiegetrouw boven de Schelde. Dit jaar is het te bekijken vanop het Zuid. Op de vernieuwde Scheldekaaien heb je het beste zicht. Ook vanop het Galgenweel op Linkeroever is het spektakel te zien
  • ’t Stad trakteert: Op zondag 7 januari 2024 nodigt ’t Stad alle Antwerpenaars uit om het nieuwe jaar te vieren. Je krijgt gratis jetons voor consumpties, een heerlijke manier om 2023 goed te beginnen.
  • Fietstocht door magisch Antwerpen: Onze fietstour “de Klassiekers” gaat ook door tijdens Winter in Antwerpen, telkens op vrijdag, zaterdag en zondag. De Antwerpse kerstsfeer maakt de tour nog leuker. Zorg wel dat je goed ingeduffeld bent. Handschoenen en een muts zijn onmisbaar als je twee uur fietst op een koude winterdag. Reserveer tijdig je tour, want Antwerpen trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland in deze periode.

Meer informatie over winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen biedt een onvergetelijke ervaring tijdens de eindejaarsperiode. Laat je betoveren door de prachtige pleinen van Antwerpen, geniet van heerlijk eten, ontspan bij de kerstmarkt, en laat je meevoeren door de festiviteiten. Voor meer informatie en details over specifieke attracties en evenementen, kan je terecht op de officiële website van Winter in Antwerpen. De eerstvolgende editie van Winter in Antwerpen vindt plaats van 8 december 2023 tot en met 7 januari 2024.