COVID-19 voorzorgsmaatregelen Antwerp by Bike

Onze fietstours gaan door in openlucht en we respecteren de nodige fysieke afstand. We nemen ook bijkomende voorzorgsmaatregelen om de kans op besmetting met het corona-virus te beperken. Wat doet Antwerp by Bike om besmetting te voorkomen? 

 • We ontsmetten het stuur en de handvaten van de fietsen na elk gebruik.
 • De gids draagt tijdens de rondleiding een mondmasker en/of faceshield. Onze gidsen verklaren op eer dat ze geen symptomen vertonen van COVID-19.
 • De gids ontsmet de handen voor en na elke rondleiding.
 • Bij aanvang van de rondleiding overloopt de gids met de groep de afspraken en verwachtingen rond de manier waarop de rondleiding zal verlopen en de te respecteren maatregelen.
 • De gids denkt na over de plaats waar hij/zij halt houdt om toelichting te geven: ver genoeg van een andere groep mensen, zonder de doorgang van voorbijgangers te belemmeren,…

Wat vragen we aan onze bezoekers?

 • Op voorhand te reserveren via onze website.
 • Op voorhand te betalen. Als je een reservatie maakt via onze website, kan je meteen online afrekenen. Voor personen/bedrijven die niet via de website hebben gereserveerd, vragen we de betaling via overschrijving te doen. Moet je toch nog ter plaatse betalen, dan betaal je best contactloos. We ontvangen bij voorkeur geen cash.
 • Een mondmasker te voorzien. In Antwerpen moet edereen ouder dan 12 jaar steeds een mondmasker bij zich hebben. Het dragen van een mondmasker is verplicht in publiek toegankelijke gebouwen (bv. ons ontmoetingspunt, bibliotheken, musea, stadslocaties, bioscopen, …), op het openbaar vervoer, in winkels en op drukke plekken waar je geen afstand van 1,5 meter kan houden tegenover anderen. 
 • De handen te ontsmetten voor en na de rondleiding. Er is ontsmettende handgel aanwezig.
 • De fysieke afstand (1,5 meter) te bewaren tussen de andere deelnemers die niet behoren tot eenzelfde huishouden of “bubbel”.
 • Niet deel te nemen aan de rondleiding als je verdachte symptomen vertoont die kunnen wijzen op COVID-19-besmetting (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 C°) of als je 2 weken voor de rondleiding in contact bent geweest met personen met COVID-19.

Corona-maatregelen in Antwerpen

Er zijn in Antwerpen maatregelen ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij geven een overzicht van de belangrijkste regels die nu gelden in Antwerpen en de districten: 

1/ Zorg dat je altijd een mondmasker bij je hebt.

2/ Draag vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker:

* In publiek toegankelijke gebouwen, openbaar vervoer en winkels

* Op plaatsen waar je geen 1,5 meter afstand kan houden.

3/ Hou altijd 1,5 meter afstand.

4/ Je mag buiten met maximaal 10 personen samenkomen. Kinderen tot en met 12 jaar hoef je niet bij die 10 personen te tellen. Hou steeds 1,5 meter afstand van elkaar of draag een mondmasker als dat niet lukt.