Antwerp by Bike steunt het goede doel

De vzw Antwerp by bike houdt weldra op te bestaan – vrees niet, we blijven als cvba nog steeds de beste fietsrondleidingen organiseren in Antwerpen – en we willen die vzw een mooi einde geven. Daarom hebben we besloten om het geld dat nog op die rekening geparkeerd staat, te schenken aan een goed doel. Enige voorwaarde voor ons: het goede doel moet iets te maken hebben met fietsen.

Op basis van inzendingen van onze volgers op Facebook zijn we tot een shortlist van 4 goede doelen gekomen. Guess what: jij mag beslissen naar welk van deze nobele zaken het geld van Antwerp By Bike gaat.

Hoe doe je dat? Simpel: op onze Facebook-pagina posten we 4 foto’s van de genomineerde goede doelen. Het goede doel dat voor 21 juni 2015 de meeste likes heeft gekregen van onze trouwe fans, krijgt van ons een financieel steuntje in de rug ter waarde van 2000 euro. Op de rekening van nummer 2 storten we 1000 euro en de overige 2 krijgen van ons ook nog steeds 250 euro.

Stemmen maar!

 

Antwerp by Bike steunt het goede doel

Dit zijn de vier genomineerden:

1. Belgian Power,  Join 2 Bike en Fiets-o-theek Niko
Belgian Power wil gezonde recreatieve sportbeoefening, wielersport in het bijzonder, op een kwalitatieve en professionele manier bevorderen, stimuleren en coördineren. Hierbij wordt een maximale integratie van sporters met een fysieke beperking tot aller welzijn nagestreefd. Met het beweegproject join2bike en de fiets-o-theek Niko wil Belgian Power mensen aan het fietsen brengen, ongeacht leeftijd, fysieke conditie of beperking. Geïnspireerd en met enthousiasme mensen helpen om dromen te realiseren…

2. Bike For Hope
Bike for Hope is een fietsevenement in de Franse Alpen voor iedereen die op zoek is naar een leuke uitdaging. Gedurende 3 dagen kan je al fietsend de “Vallée de l’Ubaye” verkennen met als apotheose de beklimming van de Col de la Bonette, de hoogste geasfalteerde bergpas in Europa. Wie deelneemt aan Bike for Hope, steunt ook het goede doel: er gaat namelijk € 50 van de € 200 inschrijvingsgeld naar Stichting tegen Kanker. Op deze manier wil de organisatie hoop geven aan iedereen die in zijn of haar omgeving wordt geconfronteerd met kanker.

3. Tour for Life
Tour for Life is een volledig ondersteunde achtdaagse wielertour ten voordele van ALS Liga België. Deelnemers halen een week lang het beste uit zichzelf op de mest mythische cols van de Tour de France. Elke slag van hun pedalen levert geld op waarmee een levensreddend medicijn voor ALS-patiënten dichterbij komt. Iedere deelnemer haalt €2.500 sponsorgeld op. Het Tour for Life-team biedt hierbij de nodige ondersteuning zodat elke renner zowel zijn sportieve als extrasportieve doelstelling haalt.

4. Climbing For Life
De missie van Climbing for Life is het ondersteunen van projecten rond astma, mucoviscidose en andere longaandoeningen. Ook dit jaar wil Climbing for Life aantonen dat bewegen een essentiële pijler is in de behandeling van astma en mucoviscidose. In het kader van het goede doel zullen wederom 20 astma- en mucopatiënten, onder begeleiding van een medisch team en Energy Lab, naar de top van o.a. La Planche des Belles Filles klimmen. Een half jaar lang zullen deze helden optimaal voorbereid, begeleid en getraind worden om op 29 augustus de toppen van de prachtige Vogezen-cols te bereiken.