Alle rondleidingen van Antwerp by Bike vertrekken aan het Steenplein in Antwerpen, onder het wandelpad van het Zuiderterras en naast de Flandria-balie. Het startpunt ligt vlakbij de Groenplaats en de Grote Markt. Als je op de Grote Markt bent, loop je via de Suikerrui rechtdoor richting Schelde. Je steekt de Ernest Van Dijckkaai over, en wandelt recht het Steenplein op, met de helling naar het wandelterras aan je linkerkant.

Hoe bereik ik het afspreekpunt?

  • Met de trein: Neem de trein tot Antwerpen-Centraal. In het station vind je het premetrostation DIAMANT. Neem daar tram (=metro) 9 of 15 met bestemming LINKEROEVER. Stap af aan de halte GROENPLAATS. Volg de REYNDERSTRAAT tot je niet meer verder kan. Ga vervolgens naar rechts. Op je linkerkant vind je het Steenplein. Je vindt ons onder het voetpad van het Zuiderterras, vlak bij de Flandria-balie. Voor meer info over de tram, zie De Lijn.
  • Met de auto: je kunt je auto gratis parkeren op de Scheldekaaien of op de Vlaamse Kaai/Waalse Kaai. Van daaruit ga je noordwaarts langs de Schelde (de Schelde ligt dan links van je) tot je op het Steenplein komt. Je vindt ons onder het voetpad van het Zuiderterras, vlak bij de Flandria-balie. Je kan ook op Linkeroever parkeren en vervolgens via de voetgangerstunnel naar het Steenplein wandelen (eveneens de Schelde noordwaarts volgen). Voor meer info over parkeren in Antwerpen, zie Parkeren in Antwerpen.
    Let op: de hele Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever zijn vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ). De meest vervuilende voertuigen mogen de stad dan niet meer in.
  • Met de fiets: het Steenplein ligt tussen knooppunt 56 en 57. Plan je route op Fietsnet.
  • Met de tourbus: ons startpunt ligt op 5 minuten wandelen van de busterminal aan kaai 19 (Plantinkaai – signalisatie SK19).
  • Een handige website om je trip naar Antwerpen te plannen is: https://www.slimnaarantwerpen.be/nl
startpunt

aan ons startpunt – klaar om te vertrekken!