Wat als je als leerkracht een educatieve én coole uitstap kon doen in Antwerpen, zonder veel voorbereidingswerk?

Fietsttour Antwerpen school

Ontdek Antwerpen met je klas

En wat als wij je zeggen dat het geen ‘als…dan…-scenario’ hoeft te zijn?
Want je kan het hele jaar door met jouw klas Antwerpen verkennen op een plezante én leerrijke manier met Antwerp by Bike.

Antwerp by Bike biedt begeleide en gegidste rondleidingen per fiets doorheen de Scheldestad, ook voor schoolgroepen vanaf 15 personen. Antwerp by Bike wil jongeren uit zowel het ASO, als het BSO, TSO en KSO – en hun leerkrachten – warm maken voor al wat ‘t Stad te bieden heeft, van toerisme, handel tot cultuur.

Elke tocht kan perfect ingepland worden als extraatje voor je lessen en kan aangepast worden aan het niveau van je leerlingen. Onze tochten volgen elkaar bovendien op, zodat je elk jaar sowieso al en fijne uitstap kunt plannen. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Geef je lessen dat tikkeltje extra fun en boek een thematische schooltour

Voor 15 euro per leerling krijg je bij Antwerp by Bike:

  • toffe en leerrijke rondleidingen van 2 uur door Antwerpen
  • ervaren en professionele gidsen, die ook jongeren weten te boeien
  • blitse stadsfietsen die wekelijks worden gecontroleerd
  • 5 euro korting als leerlingen op hun eigen fiets rijden
  • gratis deelname voor leerkrachten (enkel de eventuele huurfiets wordt aangerekend)

Jarenlange ervaring in het gidsen voor scholen

Antwerp by Bike gidst al enkele jaren voor schoolgroepen. Onze gidsen kennen de doelgroep en passen hun vertelstijl flexibel aan. Hieronder lees je de feedback van enkele leerkrachten:

“De 5de jaars van het KAG zijn al jaren trouwe klant bij Antwerp by bike. Wij hebben dan ook al ettelijke kilometers afgelegd met hun enthousiaste gidsen en kunnen steeds terugblikken op een geslaagde fietstocht doorheen de groene long van Antwerpen! Wij kijken alvast uit naar onze volgende ervaring met ABB, hopelijk jullie ook?!”
Katleen D.M. – KA Grimbergen

“Wij gaan met onze studenten van de middelbare beroepsopleiding Toerisme van De Rooi Pannen in Breda elk jaar op fietstour door Antwerpen. De enthousiaste gidsen van Antwerp by Bike laten ons dan in relatief korte tijd een heleboel Antwerpen zien. Erg leuk, en voor onze studenten ook nog eens leerzaam. Aanrader!”
Pol R. –  De Rooi Pannen Breda

“Een verrassende rondrit door de haven : dat was de eerste kennismaking met Antwerp by Bike.
Zo groeide het idee om voor onze vijfdejaars de “klassiekers” te boeken. Een succes!
Fietsend de stad verkennen valt ook bij onze leerlingen in de smaak. Zeker als ze onderweg nog eens getrakteerd worden op de boeiende verhalen en weetjes van Ari en zijn team!”
Sylvie D. – Don Boscocollege Kortrijk

 Reserveer je rondleiding