Rondleidingen voor groepen

Antwerpen verkennen met collega’s, familie, vrienden of met je school? Op zoek naar een activiteit voor een teambuilding? Dan is een rondleiding op aanvraag de ideale keuze! Fietsen kan bij Antwerp by Bike het hele jaar door op elk moment van de dag. Reserveren kan onderaan deze pagina.

Steppen langs het Eilandje

 

Stel je groep samen

Privétours zijn mogelijk voor groepen vanaf 8 tot 100 deelnemers. Bij grote groepen zetten we meerdere gidsen in.
Ben je met minder dan 8 personen? Neem dan even een kijkje op onze kalender: allicht is er een rondleiding waar je bij kunt aansluiten. Toch liever een privétour? Dat kan, maar je betaalt dan voor 8 personen.

Kies uit zeven rondleidingen

Kies zelf welke van onze zeven rondleidingen je wilt fietsen. De rondleiding die het vaakst wordt gefietst, is Antwerpen: de klassiekers. Deze rondleiding brengt je langs de belangrijkste highlights van de stad zoals het Eilandje, de kathedraal en het Centraal Station. Kennen jullie het centrum al? Dan is één van de andere zes rondleidingen wellicht meer iets voor jullie groep.
Bij de rondleiding Antwerpen: de klassiekers kan je kiezen tussen een versie van twee en drie uur. De andere tours duren drie uur.

Fietsen, steps of Streetsteppers?

Je kan bij onze rondleidingen kiezen uit drie vervoersmiddelen: fietsen, steps en Streetsteppers. De meeste groepen kiezen voor fietsen.
Voor rondleidingen van 3 uur raden we fietsen of (voor sportieve deelnemers) Streetsteppers aan. Gewone steps of kickbikes zijn leuk, maar iets vermoeiender en enkel aan te raden bij een tour van 2 uur.
Streetsteppers zijn wat duurder dan fietsen en steps. Voor een Streetsteppertour betaal je een supplement van 12 euro per deelnemer. Maar je krijgt er wel een unieke sportieve ervaring voor in de plaats!

streetstepper, fiets en step

Van links naar rechts: een Streetstepper, een fiets en een step of kickbike

 

Kies je taal: Nederlands, Engels, Frans, Duits …?

Je kan kiezen tussen Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

Het startpunt: Steenplein, hartje Antwerpen

Onze fietsen staan aan het Steenplein in Antwerpen, op vijf minuten wandelafstand van de Grote Markt en de kathedraal. Dat is waar de tours normaal gezien starten.

Wil je starten op een andere plek?

 • Als je met eigen fietsen komt, geen probleem en geen meerkost. Enige voorwaarde is dat het startpunt aansluit bij het traject van de rondleiding. Het heeft vanzelfsprekend weinig zin om een havenrondleiding te starten vanuit Deurne-Zuid.
 • Starten en eindigen op andere locaties met huurfietsen kan aan een meerprijs van 8 euro per deelnemer.

 

Voor alle leeftijden – kinderen en scholen welkom!

Onze rondleidingen zijn zo opgebouwd dat ze voor alle leeftijden leuk zijn. Onze gidsen passen indien nodig het traject en het verhaal aan, bijvoorbeeld bij scholengroepen.

 • Voor de heel jonge deelnemertjes voorzien we gratis YEPP-kinderzitjes.
 • Voor de iets oudere kinderen (tot 12 jaar) bieden we kinderfietsen aan.
 • Voor scholengroepen bieden we vier aangepaste rondleidingen aan. Meer info.
Een rondleiding bij Antwerp by Bike - leuk voor alle leeftijden!

Een rondleiding bij Antwerp by Bike – leuk voor alle leeftijden!

 

Hoeveel kost het?

Groepsgrootte Duur Prijs / persoon incl. fietshuur Prijs / persoon met eigen fietsen
8-19 deelnemers 2 uur 20 15
3 uur 25 18
20-100 deelnemers
(scholen vanaf 15 deelnemers)
2 uur 15 10
3 uur 20 13
 • Voor rondleiding per Streetstepper komt er 12 euro per deelnemer bij.
 • Als u wilt starten en/of eindigen op een andere locatie dan het Steenplein én fietsen wenst te huren komt er een meerprijs bij van 8 euro per deelnemer.

 

Wat als het regent?

Eerst het goede nieuws: het regent in België slechts zeven procent van de tijd, dus negen op de tien keren houden we het helemaal droog. Maar met die statistiek ben je niet veel als je toevallig die ene groep bent die door de regen fietst.
Hoe gaan we hiermee om?

 • indien nodig kan je bij de start van de tour gratis wegwerp-poncho’s meekrijgen
 • de gids gaat bij slecht weer uiteraard het traject wat aanpassen, zoveel mogelijk onder afdakjes rijden etc.

Daarbovenop kan je steeds tot 24 uur op voorhand gratis annuleren of de rondleiding verplaatsen naar een ander moment.

Combineer je rondleiding met een etentje

Willen jullie graag tijdens of na de rondleiding een hapje eten? Kleine groepen (tot 20 personen) kunnen een broodje eten of gezellig lunchen. Voor grote groepen (vanaf 21 personen) is het pastabuffet of wereldbuffet een aanrader. We werken hiervoor samen met een aantal gezellige Antwerpse eethuisjes, zoals CadX en het Viavia reiscafé. Vraag ons gerust een vrijblijvende offerte bij jouw rondleiding!

Ga voor een volledig arrangement

Wil je gaan voor een volledig arrangement? Vul je rondleiding aan met een bezoek aan de stadsbrouwerij de Koninck, een bierdegustatie in een authentiek Antwerps café, een City Golf tour of een Escape game bij Out of the Box.

 • Een bezoek aan de stadsbrouwerij de Koninck duurt 1 uur en kost 12 euro per deelnemer. Mogelijk bij de rondleidingen Antwerpen: de klassiekers, De brouwersroute, Buiten het centrum en Joods Antwerpen
 • Een bierdegustatie van Antwerpse bieren duurt 1,5 uur en kost 10 euro per deelnemer. Mogelijk bij alle rondleidingen!
 • Een combinatie fietstour + City Golf kan vanaf 15 deelnemers. Het arrangement duurt drie uur, en kost 40 euro per deelnemer, alles inbegrepen.
 • Voor het arrangement met Out of the Box hangt de prijs af van het aantal deelnemers, vraag ons gerust een vrijblijvende offerte!
Bierdegustatie in de stadsbrouwerij

Vul je rondleiding aan, bijvoorbeeld met een bezoek aan de stadsbrouwerij, inclusief bierdegustatie!

 

Heb je nog vragen?

Stuur ons een mailtje op info@antwerpbybike.be en we beantwoorden je vraag binnen de 24 uur.

Reserveer jouw rondleiding

Fietsen kan op zowel op weekend- als weekdagen. Reserveer hieronder met ons reservatieformulier. We nemen zo snel mogelijk contact op met jou en voor je het fietsen we samen door Antwerpen. Last-minute reservaties zijn mogelijk, maar als je tijdig boekt is de kans groter dat er een gids beschikbaar is. April, mei, september en oktober zijn onze drukste maanden, dus dan is op tijd reserveren zeker aan te raden!